Huset på Ekerö

Hej!
Mitt första inlägg. Välkommen hit, hoppas att ni tycker om blommor och naturens skönhet lika mycket som jag. Min favoritblomma är Geranium och här på Ekerö där jag bor odlar jag massor av dem i min trädgård. Jag tycker om alla blommor men just Geranium tycker jag är så vackra.

Geranium finns det ju massor av olika arter inom. Den mesta kända kanske är den vilt växande blomman som vi kallar midsommarblomster. De odlar jag så klart inte även om jag tycker de är vackra. Däremot plockar jag en bukett varje år på en äng här på Ekerö där de växer. Det är så fint med blommor. Vem blir inte glad av en vacker bukett?

uuyu

Det som är trevligt med Geranium är att de är perenner. De är alltså fleråriga växter. De går dessutom både att ha ute och inne. En tålig växt som ni förstår. Jag har de både ute i rabatterna och inne som krukväxter. Jag tycker att de passar så bra i alla hem. Det spelar ingen roll om ni bor i en modern innerstadsläghet eller, som jag själv, i en villa på Ekerö så är de en välkommen färgklick.

Vilken är er favoritblomma?