Julstjärnor skötselråd

Julen närmar sig med stormsteg och en av favoritblomma hos många är julstjärnan. Det är egentligen en buske som växer vilt i Latinamerika men som förädlats så den passar som krukväxt. Många upplever att växten snabbt vissnar men för många handlar det att man inte tagit hand om den rätt. Julstjärnor är känsliga för drag så därför ska du undvika att välja en i affären som stått nära entrén. Skydda sedan växten på vägen till bilen och placera den inte på ett dragit ställe i hemmet. Tänk även på att växten vill ha solljus och vattna den cirka varannan dag. Jorden ska inte vara indränkt med vatten utan vattna måttligt. Följ dessa råd så kommer julstjärnan att hålla sig fin under hela julen. Jag vill även påminna om att var vaksamma med ljusen i jul. Visst är det mysigt men det sker många bränder under denna säsong. Så för din trygghet var garderad så du får en fin advent och jultid.

Röda och vackra julstjärnor
ljus och juldekorationer