Trädgårdsböcker för inspiration

Jag gillar att läsa romaner av alla sorter och hittar ofta nya spännande författare på författare.se. Men jag måste erkänna att så gott som varje gång som jag beställer en skönlitterär bok slinker det med en trädgårds- eller växtbok i bokpaketet. Jag är redan igång med att planera den kommande våren och sommaren i trädgården, om två månader är det dags att börja så frö till sticklingar. Jag har läst en del artiklar och recept från kocken Tareq Taylor och blev inspirerad att plantera ännu fler ätbara växter i trädgården. Kryddland finns redan men det går ju faktiskt att använda blommor i matlagningen med. Självklart ska jag ha lika många plantor geranium, eller näve som de heter på svenska, som vanligt men sedan är målet att jag ska ha minst fem sorter med ätbara blommor. Lavendel blir en av dem, resten får vi se när jag har gjort lite mer research.

Fat med kryddörter och lavendel
Lavendel som blommar